В Англия ще има изпадащи и изкачващи се отбори в ниските дивизии

| Англия

Ще има изпадащи и изкачващи се отбори в по-ниските нива на английския футбол, дори мачовете от първенствата да не бъдат доиграни, съобщиха от английската футболна лига. Ръководството на лигата обяви, че е изготвило план, който ще бъде приложен в Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2, ако 51% от клубовете в дадената дивизия гласуват за нейното прекратяване заради пандемията от COVID-19.

Клубовете от Лига 2 дадоха съгласието си за прекратяването на шампионата още през изминалата седмица, докато в Лига 1 имаше сериозни разногласия, така че решение не бе взето.

Среща между клубовете от Чемпиъншип ще се проведе тази седмица и ще се обсъдят възможности за довършване на първенството.

„Продължаването на сезон 2019/20 и доиграването му в пълен формат си остава най-благоприятният сценарий за завършване от спортна гледна точка. Но ние разбираме, че в настоящата ситуация това може да се окаже невъзможно", гласи изявлението на лигата.

Според решението на Английската футболна лига Суиндън Таун, Крю Алекзандра и Плимут Аргайл печелят промоция от Лига 2 за Лига 1, докато Стивънидж изпада от Лига 2 в Националната лига.

Към момента се предвижда изиграването на плейофи за определянето на последните места за изкачване, но ако провеждането им е невъзможно, ще се търси алтернативно решение.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още