В Англия впечатлени от анализатора Бербатов

| Англия | Емил Евтимов

В сряда вечер привържениците на футбола в Англия видяха отблизо дебюта на Amazon Prime като платформа за излъчване на мачове от Висшата лига. А главно действащо лице в този дебют бе Димитър Бербатов, който е един от постоянните анализатори на стрийминг услугата, така че тепърва често ще анализира мачовете в Премиършип.

Берба бе част от анализаторския екип на мача между бившите му Манчестър Юнайтед и Тотнъм заедно с Петер Шмайхел и Хари Реднап, а отзивите за представянето му и за цялостното излъчване на Amazon Prime бяха на много високо ниво.

От този сезон на Острова три различни източника предават мачовете от Премиършип като Amazon Prime се присъедини в това отношение към традиционните спортни телевизии Sky Sports и BT Sports. Договорът на Amazon Prime е за следващите три сезона като платформата ще излъчва общо по 20 мача на сезон. Контрактът е на стойност 90 милиона паунда, а за да гледат двубоите потребителите трябва да плащат 7,99 паунда на месец, колкото е таксата за ползване на цялата налична мултимедия на платформата. Целта на Amazon Prime е да се превърне в нещо като Netflix за спорт и договорът с Премиършип е важна стъпка в тази посока.

Гигантът Amazon е готов да инвестира и сериозни суми в подобряване на телевизионното излъчване. Любопитен факт е, че 9 от 20-те мача, които Prime ще излъчва, ще бъдат тези на Боксинг дей, когато по традиция гледаемостта на двубоите е на много високо ниво.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още