В Англия: Забраняват се шпагати, дезинфекцират се топки, греди, флагчета и терени

| Англия

Шпагатите ще бъдат забранени, игрищата дезинфекцирани и играчите ще бъдат на групички от по петима души, когато Висшата лига стартира първата фаза от груповите тренировки. Официални протоколи са изпратени до играчите и мениджърите, а социалната дистанция трябва да бъде спазвана стриктно. Флагчетата на корнерите, топките, конусите, вратите и дори терените ще бъдат дезинфекцирани преди всяко занимание.

Ръководителите на лигата се надяват, че тренировките ще бъдат възобновени в понеделник, а максималната им продължителност да бъде 75 минути. Играчите ще бъдат тествани два пъти в седмицата. Те ще трябва да се предвижват индивидуално, като градският транспорт им е забранен. Футболистите са били запознати със солиден протокол от правила, които трябва да спазват.

Английският медиен гигант „BBC” съобщава, че редица играчи, които имат здравословни проблеми като астма или пък са тъмнокожи или от различни етнически произходи, са съобщили на лигата, че имат притеснения относно рестарта.

През следващите дни ще има редица срещи, на които ще се обсъждат различни въпроси около безопасността на всички спортисти в най-популярната игра. Плановете са постепенно да се преминава към тренировки, а на 12 юни да бъде първата среща от Висшата лигаслед подновяването.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още