В Англия забраниха ръкостисканията преди мачове

| Англия

Футболната лига в Англия позволи на футболистите да прекратят временно задължителната практика с ръкостискане преди мач, а причина за това е опасението от разпространение на коронавирус.

"Футболистите и съдиите няма да се поздравяват с ръкостискане от този уикенд до следващо решение. Това ни бе препоръчано от медицински лица, защото коронавирусът се разпространява от секрети от носа и устата, а те лесно могат да бъдат предадени чрез ръкостискане", съобщиха от Лигата.

Отбори като Нюкасъл, Саутхемптън, Уест Хем и Уулвърхемптън забраниха ръкостисканията и на тренировки.

Уулвърхамптън обяви, че клубът е взел предпазни мерки във връзка с разпространението на коронавируса.

Както е посочено в изявление на официалния сайт, играчите и персоналът се съветват да не участват в срещи, които не изискват спешност, да избягват публични събития и да се хранят в местата с много хора и да избягват комуникация с феновете, включително даване на автографи и селфита.

Също така служителите и играчите бяха посъветвани да мият ръцете си по-често и старателно и да не използват ръкостискането като поздрав.

Мeниджърът нa Нюкacъл Cтив Бруc зaбрaни нa игрaчитe нa тимa и cлужитeлитe нa клубa дa ce пoздрaвявaт c ръкocтиcкaнe. 

„В клубa имa ритуaл, при кoйтo вcички cи cтиcкaмe ръцeтe. Cпирaмe тaзи прaктикa пo cъвeт нa нaшия дoктoр. Вcички ce нaдявaмe, чe cитуaциятa c тoзи прoблeм нямa дa ce влoши нa тeритoриятa нa cтрaнaтa“, кoмeнтирa Бруc.

Глaвният мeдик нa Вeликoбритaния прoф. Криc Уити oбяви, чe cтрaнaтa трябвa дa e гoтoвa зa мeceци нa хaoc, cвързaн c oтмянa нa cпoртни cъбития, кoнцeрти и дoри зaтвaрянe нa училищa зaрaди кoрoнaвируca.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още