В Арда ще обжалват солидната глоба

dsport.bg

Ръководството на Арда излезе с позиция относно наказанието, което бе наложено днес от Дисциплинарната комисия, заради расизъм от страна на феновете на домакините в мача от турнира за Купата на България срещу ЦСКА. Шефовете на тима от Кърджали начело с Петър Пешев обявяват, че ще обжалват глобата и обявиха, че недоумяват за налагането й.

На Соу му се размина, Арда с 37 500 лева глоба за расизъм

Ето и цялото съобщение без редакторска намеса:

Уважаеми футболни привърженици, уважаема спортна общественост,

Ръководството на ПФК АРДА е изключително изненадано от решението на ДК  към БФС публикувано в официалния сайт на БФС тази вечер в частта, в която се твърди за действия, с които се обижда достойнството на лица, свързани с раса, пол и цвят на кожата и сме наказани с 37 500 лева. По време на срещата от турнира за Купата на България, между ПФК АРДА и ЦСКА-София, привърженици на ПФК АРДА не са отправяли расистки, ксенофобски или други обидни скандирания нито към играчи на  противниковия отбор, нито към техните фенове, нито към длъжностни лица. Ако е имало подобни скандирания, то това категорично не са привърженици на ПФК АРДА. Ръководството на клуба, апелира БФС стриктно да спазва нормите и процедурите утвърдени от УЕФА, при установяване на нарушения и определяне наказания от подобен тип, особено когато се касае за глоби с подобен размер. Текстът, който е публикуван на официалния сайт на БФС категорично не може да се приеме за решение на дисциплинарен орган към спортна федерация. ПФК АРДА се отнася изключително сериозно към всички дейности на клуба, както на терена, така и извън него и никога не сме толерирали некоректно поведение. Решението на ДК ще бъде обжалване в срок.

С уважение
Петър Пешев - президент на ПФК АРДА

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още