В Барселона готвят вот на недоверие на Бартомеу

dsport.bg

Ръководството на Барселона обяви, че е създало комисия, която да провери дали ще се гласува вот на недоверие срещу настоящия борд и неговия президент Хосеп Мария Бартомеу. По-рано този месец група от членове, подкрепени от кандидати за президентските избори догодина, събраха над 20 000 подписа на членовете, за да се състои гласуването.

"Според устава на клуба е създаден комитет за гласуване на вот на недоверие, сформиран от двама членове на борда, първите двама членове, подписали петицията и делегат от каталунската футболна федерация", се казва в изявление на клуба.

"Комисията ще се срещне във вторник, 29 септември. След максимум 10 дни ще проверят дали предложението отговаря на изискванията за провеждане на гласуване, особено по отношение на това дали е подадено по правилните причини и има подкрепата на необходимия брой от членовете", обявиха от Барселона.

Ако комисията не установи нищо нередно, Съветът ще трябва да вземе решение и гласуването на вота на недоверие ще се проведе между 10 и 20 дни след съобщението. Ако изискванията за провеждане на гласуване не са изпълнени, предложението ще бъде отхвърлено.

Ако предложението бъде одобрено, Бартомеу ще бъде третият президент, на когото ще бъде гласуван вот на недоверие след Хосеп Луис Нунес през 1998-а и Жоан Лапорта през 2008-а, като и двата пъти гласуването не е било успешно.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още