Кристоф Сас, лекарят на белгийския национален отбор, изрази голяма загриженост заради честите контузии на Еден Азар. Той твърди, че травмата на играча е хронична и при такива нещата винаги завършват зле.

Вчера стана ясно, че нападателят на Реал Мадрид ще пропусне следващите 4-6 седмици заради нова мускулна травма.

„Всичко това е много тревожно. Еден има хронична контузия, което в крайна сметка винаги завършва зле“, сподели Сас.

“Когато един футболист е във форма, има по-голям шанс той да не се контузва. Еден се намира в порочен кръг и не е лесно да се измъкне от него. Притеснително е какво се случва с неговата мускулатура. Един играч трябва да може да рита, да скача и да сменя рязко посоката на движение на висока скорост. Разбира се, това е много трудно в етапите на рехабилитация”, добави той.

„Той първо имаше проблем с китката, след това три пъти имаше мускулни проблеми. Справя се зле и е трудно да се измъкне от този порочен кръг от наранявания. Важно е той да тренира като елитен спортист, но е много по-трудно, когато постоянно се възстановяваше от контузии.“

“Искаше ни се той да може да играе във всеки мач на Реал, защото това е най-добрият начин да си във форма за ЕП. В момента няма драма, но е много важно Азар да се измъкне от тази задънена улица. Травми на този етап от сезона не са притеснителни, но при Еден е поредната такава. А случаите с хронични контузии никога не завършват добре. Първо беше глезенът, после дойдоха мускулните травми”, каза още лекарят на националния отбор на Белгия.

Футболната асоциация на Белгия изрази огромни съмнения относно качеството на грижите, които Азар получава в Мадрид.

Според „Niwesblad“, Белгийската федерация ще поиска от Реал Мадрид да ги информира много по-често за състоянието на Азар.

Освен това от федерацията са изразили желание Азар да продължи възстановяването си в Белгия.

В страната има голяма загриженост, че поради честите наранявания, Азар може да пропусне Европейското първенство.

Нова контузия вади Азар извън игра за месец

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS