В биатлона обсъждат високопланинската подготовка преди лятното Световно в Руполдинг

dsport.bg

Най-добрите български специалисти в биатлона участваха в треньорски семинар, организиран от Българската федерация.  Темите и лекторите предизвикаха голям интерес, като най-изявената фигура беше професор Даниела Дашева с две лекции на ключови за биатлона теми: за съотношението на основните физически качества и за височинната подготовка.

Семинарът бе организиран с подкрепата на Международния съюз по биатлон (IBU), като в него участваха треньори от цялата страна. Засегнати бяха и проблемите на периодизацията, стрелковата подготовка, на правилата и процедурите на IBU.

Семинарът беше планиран успоредно с тренировъчните лагери на националните гарнитури, които в момента приключват етапа от високопланинската си подготовка в България предхождаща последните за лятото лагери.

От утре националите отново продължават тренировки в два потока – Милена Тодорова и Владимир Илиев в Оберхоф (Гер), а останалите национали в Полша, преди да се съберат за Световно първенство по летен биатлон в Руполдинг (Гер) в края на август.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ