В Чехия подновяват тренировките в понеделник

dsport.bg

Тренировъчния процес на футболистите в Чехия започва в понеделник 20 април. Това решение бе взето на задесание на чешкото правителство днес и се отнася за всички професионални спортисти. Вицепремиерът Карел Хавличек обяви, че това ще стане поетапно и без голям риск. 

Официалните спортни събития се възобновяват на 8 юни. Това означава, че и чешкото първенство ще стартира тогава. 
„Професионалните спортисти могат да започнат да тренират. Ако всичко върви добре смятаме, че реално те могат да започнат стандартните си мачове в началото на юни", заяви министърът на здравеопазването Адам Войтех.

Dsport се свърза със Стивън Петков, който играе в чешкото първенство. Футболистът потвърди новината и заяви, че мачовете ще бъдат със сигурност без публика. Той каза, че чешкият футболен съюз ще се опита да дръпне мачовете и те да стартират по-рано. Тренировките първоначално ще започнат в група по 8 човека, а през май ще могат да се провеждат пълноценно.

„Бих искал да благодаря на всички за отношението им и подкрепа за намерението ни да позволим поне частични тренировки на професионални футболисти в тази трудна ситуация. Това е важна стъпка не само за професионалните футболисти, но и за всички клубове, които благодарение на това могат частично да възобновят тренировките и вярваме, че това е и първата стъпка към възможността да завършим настоящия сезон “, каза председателят на чешкия футболен съюз Душан Свобода.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ