След няколко дневната мъгла в ЦСКА, последвала тръгването на Люпко Петрович, най-сетне от най-високото място в клуба дадоха някаква информация, касаеща близкото бъдеще на червените. След като в неделя един от директорите заяви, че Крушчич ще води отбора, два дни нямаше нито потвърждение, нито отхвърляне. И феновете продължиха да са в мъгла. Да, Италианеца се води на сравнително висока позиция, май, но някак не звучеше сериозно по такъв начин да се представя нов треньор на ЦСКА. Всъщност, без да се отклонявам много от темата, но какво точно прави месеци наред в Борисовата градина Италианеца, на никого от привържениците не му е ясно. Ама на никого, направете анкета и над 99% ще вдигат рамена, ако изобщо са чували за него. Говори се, че бил там по заслуги. Заради трансфера на Десподов. Ако за всеки един изходящ трансфер в последните години се назначава по едно шефче, отговорно за съответния трансфер,  то наистина към този момент ръководителите на „Армията“ би трябвало да са повече от публиката.

Във вторник Гриша Ганчев поне потвърди новината за Крушчич. КрушЧич, а не Крушич както мнозина продължават да бъркат името на Треньора на ЦСКА! Не забравяйте първото „Ч“. Нека бъдем коректни. Но е факт, че хората все още не знаят как се казва треньора на един от двата най-популярни отбора в България! Е, то и на Маестрото не се знаеше точно, но по други причини, избрани от самия него. Мнозина вече сравняват Милош КрушЧич с Гьоре. Да де, ама Гьоре поне бе водил няколко отбора в родината си, включително националния на Македония. Все е нещо. Докато Милош досега е водил единствено ФК Металац Горни Милановац. Убийте ме, и аз чат-пат залагам по някой лев, ровя се из букмейкърите, ама този отбор не го бях чувал. Както и да е. Пак издребняваме. Пак се отклоняваме от основното. А то е, че ЦСКА се подхвърля. Просто ей така. Абе Милош ще води отбора и толкоз. 

Гриша Ганчев официално за Люпко Петрович и Милош Крушчич

Ясно е, че тръгването на Люпко завари неподготвено ръководството. А и малко са тези камикадзета, които ще се втурнат да поемат закъсал отбор, преди поредица от четири кошмарни гостувания поред – на Лаута, на притиснатия до стената Етър и на Тича, срещу Черно море. И между тях на Арда за купата, при това в Кърджали! Но е странно, да остане на работа, при това начело на отбора човек, дошъл като анализатор, ръководел отбора по време на мачовете край-тъч линията, а след като махат старшията, който е чужденец, този човек да остане! Някакъв тотален хаос! Треньор, който няма лиценз и заради когото ЦСКА отнесе 10 бона глоба, че е бил записан да ръководи отбора в Коматево, при  наказанието на Люпко. Онзи мач, дето Люпко звъня два пъти упорито на колега-журналист, докато успее със закъснение да се свърже със скамейката. Съжалявам, че описвайки нещата в ЦСКА заприличва на филм на Чарли Чаплин. Но те са болезнено вярни. Тръгва си Люпко, на когото феновете казаха твърдо: „Вън!“, но остава асистента му, който дали според вас всеки ден ще звънка по няколко пъти за консултация? Аз си мисля, че ще звънка. Гриша Ганчев заяви, че Петрович вече няма да бъде и консултант и изобщо вече е извън ЦСКА. Да де, ама нали пак ще дава акъл по телефона на Милош? Къде тогава е промяната. Дали от трибуните ще говориш по телефона или от Сърбия – няма голяма разлика. 

Голяма част от привържениците обвиняват за сегашното състояние Стойчо Стоилов. За селекцията. Не съм съгласен. За други неща – друга е темата, но за селекцията не е така. Убеден съм, че ЦСКА в момента разполага с футболисти, които не са за четвърто-пето място. Може би не са за шампионско ниво, но не са много по-лоши от тези, които бяха от 3-4 сезона насам. Всичко идва от резултатите. Ако до последно се бориш за титлата или си бил Лудогорец и стигаш до полуфинал за Купата, забравя се, че в състава са минали Кевин Кубемба (а, не го помните ли?)- нападател с 2 сезона в отбора и 1 гол за първенство! А Укра помните ли го? А Жан Бланко – нападател с 3 гола за първенството? Не че това трябва да е критерият, ама последните 3 сезона с тези юнаци ЦСКА го докарваше до подножието. Сега, днес, то изглежда доста далеч като перспектива. ЦСКА има играчи, но така и не случи на треньор. На независим треньор, на такъв, който да работи с картбланш, в перспектива, в дългосрочен план. Който да му се работи! До голяма степен тези изисквания се припокриваха с Еди Йорданеску и Ел Маестро. Но на гологлавия младок Консултанта постоянно му надничаше зад рамото и на него просто му писна. А водещия в момента повече от успешно своя тим в Румъния Йорданеску бе уволнен след има-няма 2 месеца и хикс на „Армията“. Стойчо Младенов не го споменавам, тъй като заразителната легенда, опетняваща името му години наред сред част от червените фенове продължава да е актуална. Преди време едни негови бивши колеги пуснаха в обръщение темата за португалците и комисионните. Тема, която продължава да се дъвче без никакво покритие. Срамно, без никаква логика, просто ей така за спорта. Ами от години в които Младенов не е в ЦСКА що португалец и бразилец минаха – нито гък! Само да ви напомня, че Укра е португалец.  Майко мила, ако Стойчо Младенов го бе взел, щеше да бъде изяден. Така че, оставете го Стойчо. Той няма място в този момент на „Армията“. На място, където не е уважаван, където се върти латерната с комисионните и където на втория хикс ще му намажат ските. 

Реално в момента след мъглата в ЦСКА дойде...пак мъгла. Защото Милош Крушчич като треньор е пълна мъгла. Да, ЦСКА може и да бие на Лаута, дори е напълно възможно. Може да отлепи леко, дори в тази безобразно тежка програма. Всичко става. Станислав Генчев го оставиха да изводи един-два мача в Разград, пък то какво стана. Но Крушчич не е дългосрочната визия за ЦСКА. Той не е търсен избор, никой не знаеше каква точно му е ролята няколко месеца поред. Той пак няма да се води старши, тъй като нали няма лиценз? Значи той ли ще говори преди, след мачовете? Или Добри? На всичко това му се вика просто мъгла. Няма информация, няма нищо – какво, как. Медиите вадят новини от среща между фенове и главен мениджър в ресторант! Това не е сериозно. В дни, когато феновете се тревожат, питат се, дискутират какво се случва, водеща новина в официалния сайт е как чичо Митко е бил голямата изненада за рожден ден на шефа на водеща верига хипермаркети. Слава богу, че поне не е изскочил от тортата.  

Димитър Пенев изненада фен на ЦСКА на рождения му ден

В мъглата пак можеш да стигнеш до където си тръгнал. Но караш бавно, несигурно. И закъсняваш. А може и да объркаш пътя. Едно е сигурно – няма как да погледнеш напред, да имаш пълен поглед, взор, сам да си избереш пътя, скоростта.  Този рефрен е от песента на Тошко Колев за „американците, за чистачките“. ЦСКА не трябва да гони американците, на първо време трябва да догони Локо Пд, Левски, да внимава за Арда, Берое и Черно море,  които са отзад. Но най-важното е ЦСКА да успее да догони себе си. Да заприлича на себе си. Това е по-трудната задача. Загуби, хиксове е имало и ще има. Въпросът е да има ЦСКА. Като стил, поведение, манталитет!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS