Съдия в Египет отмени късен гол, след като използва мобилния телефон на зрител, за да прегледа ситуация по време на мач от втора дивизия. Странният момент стана популярен, след като мнозина останаха озадачени от решението на съдията Мохамед Фарук да използва телефона на фен като заместител на ВАР.

Мачът между Суец и Ал-Насър предизвика спорове в 90-ата минута, когато гостите си помислиха, че са стигнали до точката с късен гол. Играчите на Суез не бяха съгласни с първончалното решение, тъй като сметнаха, че има засада.

Тъй като ВАР не работи в мачовете от втория ешелон, съдията Фарук трябваше да използва телефона на човек от публиката, за да стигне до окончателно решение по въпроса. След внимателно обмисляне реферът отмени гола. Добавеното време беше минути продължения и Суец спечели мача с 3:1.

Съдията напусна терена под полицейска охрана заради протестите на играчите и служителите на Ал-Насър, които заплашиха да предприемат съдебни действия срещу съдията за нарушаване на правилата.

Местното издание „BaladTV“ твърди, че мачът може да бъде преигран, ако Съдийската комисия на страната реши, че са били предприети неподходящи мерки. Същата медия твърди, че Асоциацията на лигите в страната все още очаква доклада на комисията преди да вземе окончателно решение по въпроса.

Племенникът на национален герой на Косово дебютира на 900 метра от мястото на гибелта на 59 души от семейството му

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS