Етър е в пълна готовност за мача срещу ЦСКА от 14-ия кръг и ще преследва победата, увериха от клуба. „Болярите“ посрещат столичния гранд от 18:30 ч. на стадион „Ивайло“ с надеждите този път да се преборят за трите точки, пише сайтът на "болярите".

„Нагласата ни за мача е добра. Вече сме почти комплектовани, все още не са на линия само Яни Пехливанов и Иван Петков, но съвсем скоро и те ще са готови. Всички останали са здрави, в приповдигнато настроение сме и сме амбицирани да се представим добре и да вземем точки срещу ЦСКА. Играем за победа и искаме да вземем трите точки. В последния месец и половина тренирахме с по 13-14 играчи, за първи път сме почти комплектовани. Другата седмица се надявам Пехливанов и Петков  да влязат и да сме на сто процента комплектовани“, коментира старши треньорът Росен Кирилов.

Етър иска максимално да затрудни „червените“ и не се е отказал напролет да гони шестицата, увери наставникът. „В ЦСКА има напрежение, загубиха последните си две гостувания, но това е клуб с авторитет в българския футбол, имат много добри футболисти и треньори, страхотна публика зад гърба си, така че срещу тях винаги се играе много трудно. Сигурен съм, че мачът ще бъде завързан, че ще затрудним максимално ЦСКА. Дано победим. Ще се опитаме да затворим пространствата и да създадем положения пред тяхната врата.

Не сме се отказали да гоним шестицата. Шестият е на 5 т. пред нас, до края на годината трябва да вземем възможно най-много точки, за да се приближим до топ 6. Сигурен съм, че на мача ще има много фенове и на двата отбора, въпреки е е работен ден, двубоят е интересен и трибуните ще са пълни“, добави наставникът.

На въпрос има ли расизъм по българските стадиони, Росен Кирилов отговори: „Според мен в България расизъм няма. Ние сме една от най-толерантните нации в света, доказали сме го със спасяването на евреите, с отношението си към етносите в България. Това, което се случи на мача с Англия, беше някакъв предварителен сценарий и бяхме опетнени незаслужено“.

„Това, че 20-30 души направиха нещо дирижирано, не предполага допълнителни организации по темата за нашите мачове. Ние в последните три години в елита показахме, че във В. Търново в добра работа с всички институции полагаме усилия и те дават резултат. Надявам се да доброто отношение на хората, нека дойдат и да помагат на Етър.

По наши очаквания ще има около 5000 зрители заради работния ден, но дано дойдат и повече хора, ние сме готови организационно. Касата работи във вторник от 9 до 18 ч., в сряда от 16 ч. се отварят и втората северна каса, и тази във фенмагазина, а от 12 ч. – от южната страна на комплекса“, съобщи административният директор Страцимир Тинчев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS