Германският футболен съюз не планира да изравни премиите за националния женски отбор с тези на мъжете, каза директорът на централата Оливер Бирхоф в четвъртък.

"Очакваме с нетърпение Европейското първенство за жени (в Англия това лято) и имаме големи амбиции там. Също така договорихме рекорден бонус, който обаче не достига това, което мъжете получават", каза Бирхоф.

Причината за това са различните приходи, генерирани от женските и мъжките турнири, обясни той

Всеки играч в отбора на треньорката на дамския Бундестим Мартина Фос-Текленбург ще получи 60000 евро, ако Германия спечели континенталния шампионат, който се провежда в периода 6-31 юли.

На Евро 2017 футболистките заработиха по 37500 евро, като повишението в премиите е видимо, но тази сума все още е значително по-ниска в сравнение с бонусита на мъжете от 300000 евро, когато те вдигнаха купата на Мондиал 2014.

Футболната федерация на САЩ наскоро прие равно плащане на премиите за футболистите при мъжете и при жените, а Бирхоф каза, че германската федерация също ще върне темата на дневен ред.

Той подчерта, че вече са работи в тази насока, като условията за женския отбор са приравнени с тези на мъжете.

"Вече осигурихме това жените да имат същия треньорски състав и екипировка, същите условия, както мъжете, но също така вярваме, че с повишаването на бонусите, показахме, че имаме желание да промотираме дамския футбол", завърши той.

С гол от дузпа на Хари Кейн Англия се добра до равния срещу Германия (ВИДЕО)

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS