Дебютантът на Европейското първенство Грузия е изцяло фокусиран върху собственото си представяне и приоритетът му е да се възползва максимално от натрупания досега опит на турнира в Германия, заяви треньорът Вили Саньол

Приоритетите на грузинците в дългосрочен план са: "Искаме да използваме това състезание, за да станем по-добри, за да можем в бъдеще да се конкурираме и с по-големи нации.", каза Саньол на пресконференция.

Грузия имаше възможности да започне с победа в първия си сблъсък от група F срещу Турция в Дортмунд във вторник, но в крайна сметка отстъпи с 1:3. За Саньол това беше градивен елемент за неговия отбор, който е на 74-то място в света.

"Това беше мач с много емоции, защото бе първият в историята мач на Грузия на голям турнир", каза той.

"Може би затова първите 20-25 минути не бяха толкова добри, но мисля, че мачът ще остане добър спомен, защото играчите показаха фантастична реакция и мисля, че показахме нещо, с което можем да се гордеем."

За втория си мач на Евро 2024 Саньол заяви, че са свършили работа по анализа на чехите, но в крайна сметка "ние сме отговорни за собствената си продукция".

"Със сигурност ще бъде различен мач, срещу отбор с различен профил от този на Турция. Ако погледнете назад през последните 25-30 години, чехите винаги са там на топ състезания, така че имат много опит и, дори да е в различен стил, няма да е по-лесно, отколкото беше срещу Турция.

"Но ние не сме толкова фокусирани върху съперника, защото за нас е важно това, което сме в състояние да произведем. Когато играем с увереност и дисциплина, разполагаме с много добри играчи, които могат да осигурят фантастично представяне на отбора", добави треньорът.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS