В Испания: Ла Лига ще се завърне на 12 юни

Испанската Ла Лига ще се завърне на 12 юни, твърди AS. Това е датата, на която ще се изиграят първите мачове в първенството след прекъсването на първенството заради пандемията от коронавирус. Kлубовете вече са информирани за решението и са го одобрили.

Почти всички отбори от Ла Лига вече подновиха тренировки, а останалите ще се започнат да се готвят днес. Заниманията се провеждат при строги мерки. Здравните власти в страната внимателно следят ситуацията, след като в няколко клуба се появиха нови случаи на заразени.

Идеята е оставащите 11 кръга от Ла Лига да се изиграят през юни и юли, а през август тимовете, които продължават в Шампионската лига и Лига Европа, да се концентрират върху изявите си на международната сцена.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още