В Испания ще следят температурата на въздуха при определяне на началния час на мачовете

| Испания

Ла Лига ще използва метеорологичната прогноза за температурата на въздуха при определяне на началния час мачовете до края на сезона. Синдикатът на испанските футболисти изрази опасения, че играчите ще бъдат принудени да играят в екстремни горещини заради удължаване на сезона в най-топлите месеци на годината в Испания. Ръководството на първенството обаче предприе мерки, с които да не излага на риск здравето на футболистите.

"Ще следим прогнозата за температурата на въздуха за 15 дни напред и ще преценяваме за началните часове", каза президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

Най-сериозни са опасенията има за мачовете с начален час 13 (местно време).

"Видяхме, че уикенда 12-14 юни времето ще е прохладно и затова ще има мачове от 13 часа. Ако времето се промени и температурите се вдигнат ще изместим тези мачове за 17 часа. Слотът от 13 часа е важен за нашите партньори от чужбина", каза още Хавиер Тебас.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още