В Италия искат ограничение в използването на ВАР

dsport.bg

Италианската футболна федерация (FIGC) също поиска промени в използването на технологията за видеонаблюдение ВАР. 

От централата изпратиха официално писмо до ФИФА, в което предлагат евентуални реформи в употребата на системата и тестов период това да се случи. В писмото се предлага използването на ВАР да бъде по подобие на системата в тениса "Ястребово око".

Идеята е всеки отбор да има няколко ограничени като бройка възможности по време на мач, в които може да поиска преразглеждане на ситуацията. А мотивът е, че така ще се намали броят на прекъсванията и няма да бъде нарушаван ритъмът на играта. Няколко клуба от Серия А са дали съгласието си за предложените промени.

Италия е една от първите държави в света, която експериментира с нововъведението през 2017. Чак сега, обаче се появява аргументирано предложение от футболната федерация за промени в използването на видео асистент реферите. Има готовност реформата да започне своите тестове в мачовете от италианския футболен елит.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук