В Италия решиха – назначиха човек, който ще обяснява на клубовете съдийските решенията

dsport.bg

В Италия вече ще има човек, който ще разяснява на отборите всички съдийски решения и работата на VAR системата след всеки кръг. Това обяви президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина. Тази функция ще се изпълнява от бившия съдия Данило Джанокаро, който се води координатор в сътрудничеството с клубовете.

Неговите отговорности включват и обяснение защо даден рефер е взел определено решение по време на мачовете, както ще разяснява и нюансите при работата на видеоасистентите.

„Опитът ни убеди, че е необходимо засилване на диалога с клубовете“, коментира Гравина пред уебсайта на федерацията.

„Моите отговорности включват предоставяне на клубовете на повече информация за правилата на играта и тяхното прилагане, както и обяснение на решенията взети от съдиите. Това ще се прави всяка седмица“, каза Джанокаро.

Серхио Регилон: Конте е футболен фанатик, сега лягам и мисля за тактиката

Моуриньо купува обувки за 800 евро на 18-годишен младок

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още