В Италия ще тестват всички футболисти за COVID-19

| Италия

Всички футболисти в Италия ще бъдат тествани за COVID-19 преди да възобновят тренировки с клубните си отбори, съобщава Football Italia. Планира се играчите да бъдат разделени на три групи – с позитивен тест, с имунитет и без имунитет срещу заразата.

Освен, че футболистите ще бъдат разделени на въпросните три групи, те ще дават редовно проби, така че да бъде установена евентуална промяна в статуса им.  Все още не е ясно колко време човешкият организъм има имунитет срещу коронавируса, след като успее да го пребори.

През последните дни се наблюдава положителна тенденция в Италия, като новите случаи и загиналите от заразата намаляват. Италианците смятат, че пикът на вируса е отминал и вече обмислят безопасен вариант, чрез който спортът в страната да бъде възобновен.

Италианската Серия А планира да приключи на 2 юли

Футболист на Верона разказа как се справил с коронавируса

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още