В кои онлайн казина може да играете с крипто

dsport.bg

Бурното развитие на технологиите доведе до един много популярен въпрос сред залагащите в България. Възможно ли е да използваме криптовалути, за да залагаме в родни казина, които са легални? Ами отговорът е, че да можем, но има някои особености, които трябва да знаете.

Да започне с това какви предимства би ви дало използването на крипто

  • Нивото на защита на личните данни е много по-високо спрямо някои други методи за разплащане. Да, не можете да избягате от потвърждаването на самоличността и не трябва. Но дигиталния ви портфейл или банковата институция няма да имат никаква информация за транзакциите ви. Единственото място, където ще има такава информация е в историята на депозитите и тегленията, както и в портфейла ви на блокчейн.
  • Нивото на сигурност също може да е много по-високо. Благодарение на вече спомената блокчейн система, транзакциите се записват в база от данни по такъв начин, че никой не може да ги промени, пренасочи или манипулира по друг начин.
  • Транзакциите са много бързи, в сравнение с някои по-традиционни методи за разплащане.
  • Освен това, таксите за транзакциите могат да са значително по-ниски от някои други методи за разплащане, при които имате в някои случаи дори повече от една такса. Това обаче зависи от конкретната валута, която ще изберете.
  • Несравнима глобалност. Криптовалутите не са свързани с определена държава, институция или банка. Могат да се ползват навсякъде, без никакво ограничение.

Кое легално казино предлага възможността за залози чрез криптовалути?

В България към момента това в единствено Сезам. Методът все още навлиза на много пазари и ще отнеме време докато добие популярност, колкото някои други. Все пак възможността я има и в България. Имайте предвид, че при търсене може да попаднете на много други платформи, които предлагат този метод. Това обаче са сайтове, които не разполагат с лиценз за опериране в България. В някои случаи не разполагат с лиценз от където и да е. Това ви поставя в риск и ви призоваваме да не използвате такива казина и букмейкърски сайтове. Наличието на лиценз е нещо с практическа важност за вас и вашето изживяване в сайта.

Как се правят депозити с криптовалути?

Просто трябва да влезете в акаунта си и да отидете на страницата, от където се вкарват пари в сайта. Избирате опцията за криптовалути. Ще трябва да посочите желаната сума. Сайтът ще изчисли еквивалента ѝ в избраната от вас криптовалута, на база на моментия курс. Ще видите адрес, към който трябва да изпратите криптото. Вероятно ще има и QR код, който може да сканирате, за да си спестите преписването и възможността да сбъркате адреса. В момента, в който преводът се потвърди, което става почти мигновено, сумата се кредитира в сметката. Ако за избраната от вас криптовалута се плаща транзакционна такса, размерът ѝ ще се види на финалната стъпка преди да платите.

А как става тегленето на крипто?

Да, този метод дава възможност не само за депозит, но и за изтегляне на пари. Вписвате се от сметката и отивате на страницата за теглене. Там избирате като метод криптовалута. Трябва да напишете колко ще теглите и да посочите адреса на протфейла, в който трябва да пристигне криптото, заедно с неговия вид. Потвърждавате данните и заявката за теглене се изпраща за обработка. Отново, ако са приложими такси, ще ги видите на финалната стъпка.

Има ли някакъв недостатък от използването на криптовалути за залог?

Както казахме, най-сериозният недостатък е наличието на нелегални платформи, които примамват потребителите чрез възможността за използване на криптовалута. Пазете се от тях.

Друг потенциален недостатък е, че понякога криптовалутите са много волатилни в цената си. В един момент 1 монета може да е 10 лева, в следващия да е 5 или 25. В един случай може да ни е от полза, в друг случай може да ни изиграе лоша шега. Заради това, ако се притеснявате от волатилност, когато се сдобиете с криптовалута, обърнете си я в традиционни пари веднага.

Има и още едно нещо, което се счита за недостатък. Това е, че за да се използват криптовалути е нужно да се инвестира по-малко или повече време за проучване. Има някои особености, които не допадат на всеки потребител.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ