В Мураяма официално бе открит паметникът на диамантите от ансамбъла

dsport.bg

В японския град Мураяма увековечиха своите любими олимпийски шампионки - диамантените момичета на българския ансамбъл по художествена гимнастика.

В понеделник официално бе открит паметникът на българските "диамантени момичета" от ансамбъла по художествена гимнастика, който точно преди година на същата дата грабна олимпийската титла в Токио. 

От базата "Роуз Камп" в град Мураяма бяха любезни домакини на нашите момичета в няколко подготвителни лагера, основаха фен-клуб на нашите гимнастички, пееха българския химн и ги подкрепяха през цялото време.

"Това е паметник на ангажимента за превръщане на Куахаус и района на спортната зала в свещено място за художествена гимнастика в чест на българския златен медал.

Паметникът е обещание да превърнем Куахаус и района на гимнастическия салон в свещено място за художествена гимнастика. Той е обещание да оставим наследство на децата, като запазим духа на художествената гимнастика, дошъл от обмена с България.

Този паметник стои на нашата свещена земя на художествената гимнастика. След години златните момичета ще се превърнат в нашите духове-пазители.

Този паметник ще се превърне в такова място, че ако човек положи клетва пред него, мечтите и желанията му ще се сбъднат!", емоционално говори г-н Кацухико Ягучи - отговорник за базата "Роуз Камп" в град Мураяма, където националният отбор на България провеждаше своите подготвителни лагери.

На тържественото откриване присъстваха: кмета на Мураяма Такао Шифу, членовете на Японско-българската асоциация в Мураяма, с председател г-н Ишикава

г- н Ягучи Кацухико, основна движеща сила зад отношенията между България и Мураяма, доброволците от тренировъчните лагери, децата от клуба по художествена гимнастика в Мураяма, заедно с техните треньори и граждани на Мураяма.

Снимката на паметника е на официалния фотограф на БФХГ Анна Недкова.

С тържествен обяд бе отбелязана една година от златото на ансамбъла в Токио

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още