В Нидерландия: Левски го чака розово бъдеще, феновете на Лацио помагат

| Левски, БГ футбол

Нидерландският сайт In de Hakken, който организира посещения на футболни дербита вярва в спасението на Левски. "Бъдещето на Левски e розово, независимо от състоянието му в момента", пише журналистът Бой де Хаан.

"Клубът преживява криза далеч по-рано от събратята си в Нидерландия и Белгия. Без пандемия, без война. В нощта между събота и неделя обаче привържениците му подпалиха София (б.р. зарята в чест на 106-годишнината). Те излязоха да пеят заедно. Събра ги любовта към Левски. При това тя е много дълбока. По време на последното дерби бяха събрани 500 000 лева, но целта е да се съберат още 1,5 милиона до края на сезона, за да се покриват заплатите на играчите и дълговете.

Клубът има сериозни приходи от "виртуални билети". Стадионът бе разпродаден и без да има мач. Парите се набират и чрез дарения. Привържениците на Лацио, които са в близки отношения с тези на "сините", също дариха. Всичко обаче бе забравено миналия уикенд, Левски стана на 106 години и това бе важното. Легендата Наско Сираков иска акциите и има пълната подкрепа от страна на привържениците. "Левски е основан от патриоти! Затова трябва да го запазим", казват те", пишат още в Нидерландия.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още