В Португалия обмислят да рестартират футбола в края на май

| Световен футбол

Премиерът на Португалия - Антонио Коща потвърди, че футболното първенство на страната може да се възобнови в края на май при закрити врата.

От 4 май се разрешават индивидуалните тренировки, а в края на месеца може да се завърне и футболният шампионат", заяви и министърът на икономиката на Португалия Педро Виера.

Премиерът сподели още, че възобновяването на първенството е съгласувано със здравните власти, а клубовете ще получат протокол, който трябва да спазват, за да осигурят безопасност на всички, които ще присъстват на стадиона.

В момента лидер в Примейра лига е Порто с точка повече от втория Бенфика. Жил Висенте, в който играе българския национал Божидар Краев, е на девета позиция във временното класиране.

Ла Лига получи зелена светлина от Министерството на здравеопазването

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още