В Русия обмислят отпадане квотата за чужденци, клубовете с уникално предложение

dsport.bg

Руската футболна федерация е внесла предложение за отпадане квотата на чуждестранните футболисти, която в момента действа в руското първенство. Към момента отборите могат да използват 8 чужденци и 17 местни играчи. Провалът на Европейското първенство и не достатъчно доброто представяне в Европейските клубни турнири обаче е накарало ръководството на федерацията да направи подобно предложение.

То обаче е обект на дискусии от всички страни, които са замесени в казуса. Редица руски клубове вече изказаха официални мнения по предложението. Има и вариант, при който ще се мине през преходен период, в който чужденците ще се увеличат до максимално 10.

Прокрадна се обаче и много любопитно мнение на част от по-малките клубове в Русия. То е свързано с продажбата на квоти за легионери. Идеята е, ако даден клуб може да си позволи 6, а не 8 чужденци да може да предложи двете останали квоти на друг отбор от елита срещу заплащане. Едно такова решение със сигурност би било доста революционно и определено би направил интересен трансферният прозорец в Русия.

Трансферът на Шакири в Лион е факт

Малмьо пристигна в България без титуляр от първия мач

Нападател на Виктория Пилзен обяви, че иска да напусне

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още