В Санкт Петербург забраниха продажбата на алкохол по време на Евро 2020

dsport.bg

Депутатите в Санкт Петербург забраниха със закон продажбата на алкохолни напитки на дребно на територията близо до стадиона и до фен зоните по време на Евро 2020 – ден преди началото на мачовете от шампионата и в дните на тяхното провеждане.

Забраната обхваща алкохол в стъклени съдове, с изключение на продажбата на дребно при предоставянето на кетъринг услуги.

Новината съобщи представителят на губернатора в градския парламент Юрий Шестериков. Ограниченията ще засегнат около 70 магазина.

„С 39 гласа "за", 2 "против" и 0 "въздържал се" приехме проекта като цяло. Той ще бъде подписан от губернатора на Санкт Петербург", потвърди говорителят на Законодателното събрание на Санкт Петербург Вячеслав Макаров.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още