В САЩ измислиха нов формат на първенството заради пандемията

| Световен футбол

Футболното първенство на САЩ може да продължи, но в променен формат, съобщават ESPN и The Athletic. Според информацията всички 26 отбора ще бъдат събрани в Орландо (Флорида), където ще изиграят турнир, който ще се проведе при закрити врата.
Форматът ще включва разпределянето на отборите на три групи по 6 тима и една група с 8 отбора, а след това ще се проведе и финална фаза. Все още подробностите се обсъждат, а в момента Лигата и Съюзът на играчите водят преговори за провеждането на този турнир, който ще се излъчва по телевизията.

В Бразилия връщат 50% от зрителите на стадионите

Според ESPN голямат отпор за момента дават футболистите, които са загрижени за условията по време на мачовете и перспективата да бъдат далеч от семействата си в продължение на 10 седмици. MLS има желание отборите да отидат в комплекса Disney World Wide World of Sports през юни, за да възобновят колективните тренировки, а турнирът да започне през юли.

MLS вече изпрати план, който включва протокол за сигурност, ограничавайки всяка делегация до 47 човека. Играчите и персоналът ще преминат тестове за covid-19 преди заминаването за дългия лагер.

След това тимовете ще бъдат поставени под карантина в хотел в този комплекс в Орландо. В продължение на седмица всички ще бъдат подложени на медицински прегледи, контрол на температурата и други тестове преди мачовете.

Всеки отбор ще играе най-малко пет мача, резултатите от които ще се отчитат в класирането за сезона на MLS.

Байерн дари половин милион евро на аматьорски клубове
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още