Първенството на Саудитска Арабия доби огромна популярност след преминаването в него на Кристиано Роналдо през зимата. През летния трансферен прозорец пък към огромната арабска страна поеха още няколко от звездите на европейски футбол като Карим Бензема, Нголо Канте и др., а тенденцията е арабските клубове да привлекат още звезди благодарение на огромните си финансови възможности.

В Саудитска Арабия обаче вече мислят как да вдигнат нивото и на треньорите в страната, тъй като идващите звезди трябва да работят с добри наставници, за да покажат максимума от възможностите си.

Стига се дотам, че в специализирания портал за работа „FutbolJobs” преди няколко дни бе публикувана интересна обява за работа, свързана със Саудитска Арабия.

Ето какво гласи предложението: „Търси се треньор, който да работи в саудитската първа дивизия. Заплата за техническия персонал: 5 милиона евро“.

Испанската платформа за работа провери истинността на това и, въпреки че по очевидни причини не споменава въпросния отбор, продължи да го разпространява сред своите потребители.

Разбира се, в офертата има и определени изисквания, на които кандидатите трябва да отговарят.

„Треньор на отбор от първа дивизия с международен опит. Не се допускат любители, масови футболни треньори или такива, които не отговарят на изискванията“.  

Офертата е впечатляваща поради размера на предлаганите възнаграждения, но от FutbolJobs признават, че през последните седмици са качили много повече оферти от обичайните от Саудитска Арабия.

„Откакто започнахме през 2013 г. винаги сме работили със саудитския пазар, но през последните седмици публикувахме оферти за треньори от първа и втора дивизия и дори играчи за трета саудитска дивизия със заплата от 4000 долара“, обяснява един от мениджъри на „SoccerJobs“.

Бензема приветства Канте в Саудитска Арабия с любопитно видео (ВИДЕО)

Официално: Шампионът на Саудитска Арабия събра Канте и Бензема

И Томас Партей отива в Саудитска Арабия, след като пожела да си тръгне от Арсенал

Хаким Зиеш се разбра с Ал Насър, става съотборник на Кристиано

Как Челси и Уулвърхемптън ще ''прецакат'' финансовия феърплей със саудитските пари?

Челси изпраща половин дузина играчи в Саудитска Арабия

Вратар на Челси стегна куфарите за Саудитска Арабия

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS