В Серия А забраняват спор със съдиите, талисмани на отбори и снимки преди мач

Правителството на Италия и ръководството на Серия А са подготвили протокол от 36 страници, породен от пандемията от коронавирус, в който са поместени насоките и наредбите, с които са длъжни да се съобразят отборите при подновяването на шампионата, съобщава Il Tempo.

Документът включва напътствия, указания и забрани, които обхващат периодите преди, по време и след футбална среща и целят безопасността на играчите. 

В него се съобщава, че талисманите на отборите, снимките преди срещите и ръкостисканията между играчи и длъжностни лица са строго забранени.

Една от любопитните точки в протокола е, че на футболистите се забранява да спорят с реферите по време на двубоя и се задължават да стоят на дистанция от поне 1,5 от тях. 

Загрявките на отборите и съдиите преди срещата ще бъдат съкратени, а на терена ще бъде на разположение дезинфектантен гел, който ще е разположен на определени части от игрището. 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още