В Словения разрешиха индивидуалните спортове

| Спорт

Словенското правителство одобри условия за подновяване на състезанията в индивидуалните спортове, както и тренировките на професионални спортисти на фона на продължаващата пандемия от коронавирус.

"На днешното си заседание правителството одобри указ за временните условия за осъществяване на спортни дейности, разпоредбите на които се прилагат за всички официално регистрирани спортисти", се казва в изявление на правителството.

В съответствие с постановлението, считано от четвъртък, в страната, ще се възобновят състезанията в индивидуални спортове, както и дисциплини с двама спортисти, които не предвиждат физически контакт. В същото време присъствието на зрители не е позволено. На представителите на отборните спортове ще бъде разрешено да тренират само при спазване на социално разстояние от два метра. Изключение се прави само за спортните танци и бойните изкуства - на спортистите ще бъде разрешено да провеждат контактни занимания с постоянните си партньори.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още