В Словения за Лудогорец: Наистина са силни, но прекмурци вярват

Веско Вълчев Веско Вълчев

„Наистина са силни, но прекмурци* вярват“, това е челното заглавие на водещия спортен весник в Словения „Ekipa“, което е свързано с предстоящия тази вечер в Шампионската лига между Мура и Лудогорец.

Изненадващият словенски шампион от сезон 2020/2021 г. тръгва в поход към историята, която ще бъде написана при евентуално отстраняване на българския шампион.

Изданието отбелязва, че Мура ще се бори и за 480 хил. евро, които ще влязат в клубната каса при отстраняване на Лудогорец. Въпреки че интересът към Мура в Словения не може да се сравни с този към Олимпия и Марибор, доста фенове в бившата югорепублика ще стискат палци на Мура да продължи напред. Отборът от Мурска Собота изоставаше и от двата гранда през миналия сезон, но в крайна сметка стиган до решаващ мач с Марибор каго гост, който спечели и вдигна трофея.

Друго интервю за вестника е дал Михаел Клепач, от когото се очаква да вкарва головете за Мура: „Трябва да дадем не 100, а 300% от себе си, за да отстраним българите“.

Изданието отчита, че Мура вероятно ще се върне към система на игра 3-5-2, независимо, че често използва класическото 4-4-2.  

На стадиона ще бъдат допуснати зрители на 75 % от капацитета му, но от клуба напомнят, че ще се влиза само с доказателство за ваксинация, направен PCR тест и преболедуван коронавирус. От вестника правят сравнение между стойността на футболистите на двата отбора, което показва, че Лудогорец е 5 пъти по-скъп от тима на Мура.

* Прекмурци - така наричат жителите в област Прекмурие в Словения

В Словения: Преди 9 години Мура бе разорен, а сега има голямо предизвикателство в лицето на Лудогорец

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още