В тези дни си личи кои са истинските герои - играч на Ман Сити за изолацията и коронавируса

Полузащитникът на Манчестър Сити и националния отбор на Германия Илкай Гюндоган оказа подкрепата си към всички медицински работници по света, които се борят с пандемията от коронавирус.

„Тези дни ни показват кои са истинските герои – и те не са нито футболисти, нито спортисти. В момента в тази деликатна ситуация, лекарите и всички здравни работници са нашите герои. Те отдават живота си за всички нас. Не мисля, че има начин, по който можем да им се отблагодарим за всичко, което правят за нас – за това, че спасяват човешки животи“, заяви Гюндоган пред Marca.

Футболистът сподели още, че се надява вторият мач от Шампионската лига между Реал Мадрид и Манчестър Сити да се изиграе в един момент.

„Това ще означава, че всичко върви в добра посока. Вече има алтернативен календар за приключването на сезона във всички турнири, но здравето на всички ни е най-важно в момента".

Защитникът разкри и как подържа формата си през този тежък период на изолация: „Всички имаме изготвен индивидуален тренировъчен план и мога да използвам фитнес залата си у дома, така че да остана във форма не е проблем за мен. Да, наистина ми липсва топка в краката, но мисля че почивката няма да ми се отрази твърде много на физическата форма. Имаме група в WhatsApp и всеки ден си говорим за ситуацията, споделяме новини. Това е, не можем да направим много повече в момента, но важното е, че всички се подкрепяме“, завърши Гюндоган.

Висшата лига нарушава 3-милиарден договор, ако не завърши до края на юли

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още