Реал Мадрид спечели надпреварата за Арда Гюлер с пробив в последната минута, с който останалите конкуренти, включително Барселона, не можаха да се справят. "Лос бланкос" се договориха с Фенербахче за трансфер за 20 милиона евро фиксирани плюс 10 милиона евро бонуси, въпреки факта, че клаузата за откупуване на младия играч беше 17,5 милиона. Според някои медии Фенербахче е положил допълнителни усилия, защото играчът е поискал отборът му да бъде добре възнаграден.

В Турция обаче никак не са доволни от обкръжението на Гюлер. Според журналиста Тони Хуанмарти семейството на Арда ще спечели повече пари от фиксираната сума отколкото Фенербахче ще получи за сделката. Бащата на нападателя си е осигурил комисионна от 15 милиона евро в допълнение към осемте милиона евро, които синът му получи при подписването си - общо 23 милиона. В Истанбул се възмущават от тези суми.

Усещането във Фенербахче, според източника, е, че бащата на Гюлер е играл с интереса на Барса, за да получи възможно най-високата комисионна, без да взема предвид интересите на клуба, който е поставил момчето му на радара на най-добрите отбори на континента.

Карло Анчелоти ще бъде съден за укриване на данъци

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS