Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас заяви, че очаква неговия отбор да направи още по-силен мач срещу Олимпиакос в сравнение с първата среща между двата отбора. Той заяви, че е дал достатъчно почивка на играчите и те са я използвали за презареждане на батериите ментално и физически.

Дамбраускас коментира и изказването на своя колега Педро Мартинс, че Олимпиакос ще играе по-офанзивно. „Първо преди мача всеки може да каже каквото и да е. За мен няма никакво значение, опитвам се да не обръщам внимание. Давайки тези съобщения в пространството може да бъде прието като стръв, която аз няма да захапя. Важно е как ще се представим ние утре. Надявам се да направим по-добър мач от този в Гърция. Лудогорец трябва да направи добър мач на високо ниво. Дори още по-добър от първия. Трябва да подобрим интензитета, начина на пресиране. Смятам, че имаше разочарование в първия мач, след като не успяхме да вкараме възможностите да вкараме гол в Гърция. 1:1 е добър резултат срещу добър отбор. Това, което е позитивното в момента е, че ще играем на наш терен. Ще имаме и нашите фенове, които ще ни дават допълнителна мотивация. Трябва да излезем и да рискуваме, но трябва да сме и внимателни, защото малките решения ще бъдат от голямо значение. Шансовете са 50 на 50“, каза Дамбраускас.

Той коментира и информациите, че Олимпиакос ще смени формацията и ще играе с четирима защитници в България. „Да, във всяка формация, която играе противника, трябва да провокира различна реакция от нашата страна. Олимпиакос е отбор, който трудно може да бъде предсказан, както трудно може да кажем кои ще са 11-те, които ще излязат срещу нас. Не трябва да обръщаме внимание на това, защото е по-важна нашата подготовка и начина, по който ще бъдем готови за различните варианти и по какъв начин ще реагираме. Когато успеем да се подготвим по добър начин резултатът идва сам. Това, което ние направихме през седмицата е да се подготвим по най-добрия начин за това, което предстои“, каза Дамбраускас.

„Не може да правим сравнение на Олимпиакос през годините. Трябва да гледаме това, което имаме тук и сега. В крайна сметка това е отбор, който е шампион на Гърция. Знаете какво първенство и традиции имат. Те са 46 пъти шампиони. Както казват в Англия с толкова много трофеи и успехи фланелката става тежка. Това може да доведе до натиск и притеснение, но в същия момент, носейки тази фланелка получаваш манталитет на победител, което не ни позволява на нас да ги подценим. Трябва да излезем на терена без страх и увереност. Няма значение каква е фланелката, защото се играе 11 на 11 и всичко се решава там. След първия сигнал няма значение каква е историята и заплатите. Уверен съм, че моят отбор ще е щастливият след мача“, каза треньорът на българския шампион.

„Веднага след първия мач в Атина футболистите имаха два свободни дни. След това се събрахме в петък следобед. Направихме 4 тренировки. Те се получават на добро ниво. Беше важно играчите да се възстановят психически повече от физически. Последните седмици бяха натоварващи с мачове и пътувания. Те са готови физически и ментално. Колкото до концентрацията ще я видим на тренировката тази вечер и на терена утре. За треньорите в такива мачове е доста по-лесно, защото няма нужда от допълнителна мотивация за играчите. Винаги може да бъде по-добре, но това, което се получи в първия мач не беше лошо. Очаквам да покажем това, на което сме способни точно в този мач“, завърши литовецът.

Стефан Баджи: Трупаме увереност след всеки мач

Педро Мартинс: Олимпиакос ще играе по-офанзивно

Юсеф Ел-Араби: Мачът срещу Лудогорец е нещо като финал за нас

Лудогорец срещу Олимпиакос в битка за 5 млн. евро

Играч на Локо Сф: Олимпиакос остава фаворит срещу Лудогорец

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS