Легендата в моторните спортове Валентино Роси сложи край на кариерата си след Гран При на Валенсия. Доктора завърши на десето място в надпреварата в Moto GP, като след това бе изключително щастлив от представянето си. 

Дукати доминира в последното състезание на Валентино Роси

"Беше много, много специален уикенд. Не очаквах да е така. Бях малко притеснен за моя последен уикенд в кариерата защото винаги мислиш за този момент много време и не знаеш как ще се чувстваш. Дали ще си концентриран в състезанието и дали ще си тъжен".

„Уикендът обаче беше страхотен още от четвъртък. Бях изненадан по много начини. От всичките ми мотори, с които спечелих титли и пилотите, които носеха мои каски. Беше много емоционално. Получих огромна подкрепа и уважение от всички в падока и пилотите в Moto GP". 

"Резултатите ми направиха уикенда още по-хубав. Карах страхотно вчера, а след това финиширах в топ 10. Това означава, че завършвам кариерата си сред десетимата най-добри пилоти в света. Това беше важно за мен. Означава много и мога да използвам този резултат дълго, защото ще мога да казвам, че съм бил в топ 10 в последния си старт в Moto GP", каза Доктора.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS