Леганес поиска официално преиграване на домакинската му среща с Леванте, загубена с 1:2. Причината е провал на системата ВАР. За гостите бе отсъдена дузпа, въпреки че на повторенията ясно се вижда, че няма контакт между футболистите, а дори да има такъв той е извън пеналта.

Ситуацията се разигра точно преди почивката, когато на пръв поглед изглеждаше, че Димитрис Сиовас от Леганес повали Роджър Марти в наказателното поле. Съдията на двубоя Мунуера Монтеро посочи бялата точка, но не успя да се свърже с видео асистент реферите, защото оборудването, което осъществява връзката с тях отказа. Бе използвано мобилно обаждане, с което четвъртият съдия се свърза с ВАР и предаде информацията на главния съдия. Не е ясно точно какво са си казали по телефона, но Монтеро потвърди своето първоначално решение и даде дузпа, с която гостите поведоха в резултата.

От Леганес настояват мачът да се преиграе от 44-ата минута, от когато възникнаха техническите проблеми с ВАР.

След последния съдийски сигнал президентът на Леганес потвърди, че е подадена жалба към Испанската футболна федерация: „В току що завършилия мач срещу Леганес и Леванте имаше сериозни проблеми, един от които свирена дузпа за нарушение извън наказателното поле. Същото нещо ни се случи и срещу Валенсия преди няколко седмици. На всичкото отгоре системата ВАР не работи както трябва. Знаем, че ту работеше, ту не по време на мача. Не се чувстваме равни на терена с останалите отбори от Ла Лига. Така че ще поискаме двубоят да се преиграе от момента на въпросния наказателен удар“, Виктория Павон коментира пред журналисти.

Загубата изпрати Леганес на дъното в таблицата със само 2 точки от 8 мача.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS