Варна може да е домакин и на олимпийска квалификация по художествена гимнастика

dsport.bg

Публикация в официалната страница на БФХГ във Фейсбук разкрива, че европейското догодина във Варна може да е и олимпийска квалификация. Новината потвърждава Мария Петрова президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската гимнастика след решението на организацията шампионата на стария континент все пак да се проведе през ноември в Киев, но да не бъде пресявка за олимпиадата в Токио .

 Според лекарят на Европейската гимнастика тази ситуация ще продължи поне още година и половина, все още е неясна картината в световен мащаб.

Вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова потвърждава засега участието на България в Киев. Общо 39 държави са подали заявки, но Русия пропуска шампионата.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още