Васил Божиков: Ако искаме да се развиваме, трябва да работим повече, а по-малко да говорим (видео)

dsport.bg

Васил Божиков, който изведе България с капитанската лента при загубата от Унгария с 1:3 сподели след двубоя, че всеки от тима трябва да търси грешките в себе си. Защитникът каза още, че ако тимът иска да се развива, футболистите трябва повече да работят, по-малко да говорят. 

ВАР и ''реалити чек'' за България - аут сме от Евро 2020 (видеоанализ)

Говорихме доста дълго за този мач. Настроението не е добро. Бяхме позитивно настроени. Имахме надежда, че нещата днес ще ни се получат. Уви, обаче загубихме и Унгария продължава. Имахме нашите добри моменти. Само че футболът е игра на грешки. Ние направихме няколко грешки и те се възползваха от тях. Направихме добри атаки, но просто техният вратар направи почти невъзможното да ги спаси. Със сигурност всеки трябва да търси грешките в себе си. Тази загуба ще бъде трудно да я преглътнем. Ако искаме да се развиваме, трябва да работим повече, а по-малко да говорим.

Според мен всеки трябва да работи – това са поуките. Националният отбор трябва да се изгражда и момчетата да са колектив. Бих дал съвет на младите да дават максимума от себе си и да работят здраво. Това са клишета, но за мен това е самата истина.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук