Бившият собственик на Левски Васил Божков говори по теми, свързани със „синия“ клуб, в сутрешния блок на Дарик радио.

„Левски има задължения към мен, които аз обещах да не ги търся. Както виждате, аз не си ги търся. Борисов колко ме е принудил, колко не, това беше натиск от негова страна, но аз обичам футбола и затова реших да помогна на Левски. По мое време Левски вървеше много добре. После Борисов съсипа Левски“, заяви Божков, хвърляйки вината за случилото се с Левски преди 4 години върху Бойко Борисов.

Той се аргументира за твърденията си, заявявайки: „Първо забрани източникът на финансиране на Левски без никаква необходимост! Защо забраниха лотарията? Точно каква беше необходимостта да се забрани лотарията. Това беше компанията, която финансираше Левски. Така че сега да благодарят на Борисов. Аз нали му дадох акциите, Той даже не поиска да ги вземе. Той, който беше по-голям запалянко и фен от тях и ходеше на повече мачове от феновете. Скри се като мишка“,

„Акциите са при Сираков и предполагам, че ако ги поискам, той ще ми ги върне. Не виждам някакви проблеми, да иска да ги задържи. Той така или иначе не се справя“, каза Божков за акциите на Левски.

Бизнесменът смята, че Наско Сираков не се справя начело на Левски, тъй като не разполага с финанси: „Той просто не се справя и се вижда, че не се справя. Все пак в Левски се изисква високо финансиране. Аз не казвам, че Сираков е добър или лош като мениджър, просто няма средства“.

„Може би, но щом се оплакват и щом Левски непрекъснато е закъсал за пари, ако може да плаща всичко това, какъв е проблемът на Левски. Не мога да разбера - има средства, футболът върви. Плаща за детско-юношеска школа, плаща заплати, прави трансфери, прави стадиона, връща задълженията на Левски, не виждам какъв е проблемът“, сподели той гледната си точка за финансовото състояние при „сините“.

„Според мен, не върви, защото няма средства“, заключи Божков.

Еталонът Кордоба

Официално: Хосе Кордоба преминава от Левски в Норич

Хосе Кордоба се сбогува с Левски по емоционален начин

Хосе Кордоба: Избрал съм най-добрия проект, в който мога да се развивам (ВИДЕО)

Агентът на Пламен Андреев атакува новия треньор на Левски

Левски води преговори с чужденец за вратарския пост (ВИДЕО)

Генчев: Следващата мечта е да стана шампион с Левски, крайно време е някой да бутне Лудогорец (ВИДЕО)

Боримиров потвърди за преговорите с чужди клубове за Кордоба и отсече: Ако се наложи да плащаме за набелязан футболист, ще бъде сторено (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS