Васил Божков с официална позиция: Некомпетентни политици ще направят ангажиментите ми към Левски неизпълними

dsport.bg

Ден след срещата между Васил Божков и фенове на Левски, собственикът на „сините“ излезе с официална позиция. В нея той на практика потвърждава това, което стана ясно, а именно, че подготвяният нов закон ще удари пряко „Национална лотария“ и така ще направи финансирането на Левски от страна на главния спонсор невъзможно. В позицията си Божков нарича внеслите предложението „некомпетентни политици“.

НКП на Левски иска среща с Бойко Борисов

Ето и целият ѝ текст, публикуван от „Нове холдинг“:

До спортната общественост и

спортните медии

Във връзка с публикациите и появилите сe интерпретации за срещата на г-н Васил Божков с представителите на фен-клубове на ПФК „Левски“, бихме искали да представим официалната му позиция.

В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция. Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес.

Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК „Левски“. При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними.

Божков пред феновете: Левски го чакат тежки дни, ако мине законът за лотарията

Васил Божков: Ако няма лотария, няма да имам пари за Левски (ВИДЕО)

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още