Във Франция ще прекратяват мачове при безредици на трибуните

dsport.bg

Френските футболни мачове ще бъдат прекратявани, ако играч или съдия бъде ударен с предмет, хвърлен от трибуните, заявиха от правителството.

Тази мярка е опит да се потуши проблемът с ексцесиите по трибуните, които нееднократно помрачиха мачове в Лига 1 от началото на сезона.

Решението дали да се прекрати мач след инцидент с публика ще бъде взето в рамките на максимум 30 минути след възникването му.

Предвиждат се и по-строги забрани за проблемните ултраси, които нарушаване на реда.

През миналия месец Дмитрий Пайе от Олимпик Марсилия бе уцелен с предмет, хвърлен от трибуните на мача с Олимпик Лион, което доведе до прекратяване на срещата.

Заради зачестилите инциденти се забранява продажбата и притежанието на пластмасови бутилки вътре на стадионите поне до 1 юли 2022 година.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още