Въведоха извънредно положение в България заради коронавируса

|

С 201 гласа „за“ парламентът прие предложението на Министерския съвет за въвеждане на извънредно положение у нас. 

В четвъртък вечерта Министерският съвет предложи на Народното събрание да гласува обявяването на извънредно положение след заседание на Кабинета, което бе свикано от премиера Бойко Борисов с участието на Оперативния щаб.

Премиерът Борисов благодари от парламентарната трибуна на всички парламентарни групи, които подкрепиха предложението. 

Искаме за един месец това извънредно положение, то ни е нужно главно за недисциплинирани хора, заяви по-рано в Народното събрание министър-председателят.

"Искам да благодаря за председателския съвет, на който имахме възможност да присъстваме заедно с колегите от Националния оперативен щаб. Там близо час и половина детайлно сме ги запознали с всичко. Разбира се, на първо място искам да благодаря на всички, които са на първа линия. Доктори, сестри, санитари, ръководители на болници, затова което вършат и ще продължат да вършат в следващите дни. Това е съвсем нова среда и те са хора като всички нас", каза още Борисов цитиран от dnews.

Подробности четете ТУК

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още