Вдовицата на Коби Брайънт спечели дело за публикуване на снимки

dsport.bg

Федералният съд в САЩ постанови, че вдовицата на Коби Брайънт Ванеса може да получи имената на четиримата местни шерифи в окръг Лос Анжелис, за които се твърди, че са споделили снимки от последиците от катастрофата с хеликоптер през януари 2020 година, при която загинаха 9 души, включително съпругът й Коби и дъщеря й Джана.

Окръжният съдия Джон Уолтър е взел решението в понеделник. В своето решение съдията пише, че твърденията за неправомерно поведение на полицаи не трябва да се крият от очите на обществеността. „Всъщност, когато случаят включва твърдения за неправомерно поведение на полицията, обществеността има личен интерес да оцени истинността на твърденията за неправомерно поведение и дали агенциите, които отговарят за разследването и разглеждането на жалби за неправомерно поведение, са действали правилно и разумно“, пише той .

Адвокатите от окръг Лос Анджелис искаха да запазят имената полицаите. Сега те имат четири дни, за да обжалват решението от понеделник.

Ванеса Брайнът призова имената да бъдат публикувани с пост в Интаграм миналия месец.

„Изправени пред сцена на невъобразима загуба, не по-малко от осем шерифски заместници на мястото на катастрофата извадиха личните си мобилни телефони и щракнаха снимки на мъртвите деца, родители и треньори“, се казва в исковата молба на Брайънт. В исковата молба се твърди, че е установено, че един заместник шериф е направил от 25 до 100 снимки на местопроизшествието и че снимките се разпространяват бързо чрез текст и технология за споделяне на информация през следващите 48 часа.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още