Великият шампион Асен Златев бе почетен гост на Националната олимпийска академия в Несебър

dsport.bg

39-ата сесия за млади участници и 9-ата сесия за учители на Националната олимпийска академия на БОК (5-8 юни 2021 г.) започна своята работа на базата на НСА „Васил Левски“ в Несебър. Събитието събра 100 участници от цялата страна в сферата на образованието и спорта, за да обсъдят актуалните проблеми на физическото възпитание и спорта в духа на олимпийските принципи.

По традиция олимпийската общност откри официално 39-ата сесия на НОА в Старата Митрополия на Несебър. Генералният секретар на БОК Белчо Горанов поздрави участниците от името на председателя на Комитета, г-жа Стефка Костадинова и откри работата на Академията. Във форума участват представители на НОА на Албания, началникът на РУО София област Росица Иванова, старши експертът в РУО Софя-град Евелина Василева, представители на 17-те олимпийски клуба в страната и др.

Почетен гост на проявата бе олимпийският шампион по вдигане на тежести Асен Златев. Основната тема на НОА тази година е „Перспективите и предизвикателствата пред физическото възпитание и спорта в условията и след кризата от пандемията КОВИД-19“.

Лектори в тазгодишното издание на Олимпийската академия са Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, доц. Даниела Томова, заместник-декан в Югозападния университет, Благоевград, Еда Чауши, директор на Националната олимпийска академия на Албания,  доц. Корнелия Найденова от катедра „Теория на физическото възпитание“ в НСА и др.

Като част от културната програма на НОА внимание привлече и представянето на биографичната книга на олимпийския шампион по вдигане на тежести Асен Златев. В своята лекция г-н Белчо Горанов запозна  студенти, преподаватели и членове на олимпийските клубове в страната с проблемите, съпътстващи организацията за провеждането на Олимпийските игри в Токио през юли. Той информира аудиторията  с формирането на българския състав за Токио и спечелените до момента квоти.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още