Велико Търново и Етър почетоха Трифон Иванов

dsport.bg

Велико Търново и Етър почетоха футболната легенда Трифон Иванов по повод на 5 години от смъртта му. Пред паметната плоча на входа на стадиона, откъдето започва футболната кариера на “железния” защитник, цветя поднесоха световната шампионка по стрелба и почетен гражданин на Търново Весела Лечева, легендарният треньор Георги Василев, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, шефът на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, директорите в Етър Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев, представители на Фенклуб Етър, кметът на Павликени Емануил Манолов, председателят на Клуба на ветераните Георги Трендафилов, спортни деятели. Инициатор на проявата бе управителят на ОП „Спортни имоти” Петко Павлов съвместно със ЗС на БФС – В. Търново.

“На терена Трифон беше боец с голямо мъжество, но като човек – земен, допускаше всекиго до себе си, за да се докосне до една звезда от голяма величина. Той остави след себе си следа като един невероятен спортист, като личност, като приятел, като човек, който заслужава уважение”, сподели неговият съотборник от Етър и САЩ'94 Бончо Генчев.

“Той остави диря. Герой, който се раздаваше по футболните терени, раздаваше се за публиката, играеше сърцато. Малко останаха такива примери за подражание, които трябва да тачим, да оценяваме, да пазим, за да бъдат пример за подражание на младите хора. Такива хора са ценност и затова трябва да бъдат пазени спомените за тях”, коментира Весела Лечева.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още