Венцеслав Стефанов: Не разбирам Лечков, Касабов трябва да продължи до нов Конгрес

Президентът на Славия и член на Изпълкома към БФС Венцеслав Стефанов заяви, че не разбира решението на Йордан Лечков да внесе жалба против вписването на Касабов с желание обявяване в нелигитимност на решението.

„На Изпълкома всички единодушно взехме решение Мишо Касабов да вземе управлението до насрочването на новия Конгрес. Новият Конгрес ще бъде извънреден и ще бъде за една година и нещо. До края на мандата“, коментира Стефанов в предаването „Спортното шоу на Дарик радио“.

„Йордан Лечков си подаде оставката. Това негово действие, което е в момента не го разбирам. Прави грешка, защото един футболен човек трябва да се съобразява. В момента във футбола е нужно спокойствие. Сътресенията във футбола никъде не са желани“, добави той.

„За мен в момента президент на БФС е Михаил Касабов и той трябва да продължи до избирането на нов президент.“

„Всички сме хора с достойнство и в никакъв случай няма да се занимаваме с такива евтини трикове.“

„Един нов Конгрес дано да бъде за добро на българския футбол. Футболът трябва да се управлява от можещи хора. Трябва да бъде авторитетен човек, който има своите контакти в чужбина и може да допринесе максимално за развитието на българския футбол“, продължи президентът на Славия.

„Аз съм за лигата да управлява местното първенство, а президентът да управлява националния футбол.“

„Михаил Касабов е избран и той да продължи до насрочването на нов Конгрес. Който го е страх от Конгрес, няма място във футбола. Важното е как следващите управници на футбола ще третират клубовете“, каза още Венцеслав Стефанов.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още