Венци Стефанов: Крайно време е проблемът с феновете на Левски да се реши

dsport.bg

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри, че е учуден защо полицаите не са се намесили, когато феновете на "сините" са започнали да чупят седалките на стадион "Славия". 

"Без да искам да влизам в конфликт с ръкoводството на Левски, смятам, че е крайно време да си решат проблемите с феновете си. Освен че нанасят щети на противниковите отбори, нанасят щети и на себе си", каза Стефанов пред bTV.

"Сега се опитваме да оправим сектора. Ремонтът ще ни струва около 50 хиляди лева, но това не е толкова важно. По-важното е, че преди мача искаха да има 120 полицаи, които да могат да контролират двете им фракции. По принцип нашите двубои се охраняват от частна фирма и досега не сме имали проблеми, включително и срещу ЦСКА като играхме", обясни Стефанов.

„"Заради двете им фракции платихме към 15 хиляди лева за охраната. И както се оказа в крайна сметка - чупят наред, а полицаите бездействат и ги гледат. С цялото ми уважение към полицията, но не знам защо не се намесиха", добави още Стефанов. 

"Защо билетите бяха по 20 лева ли? Защото трябва да плащам 15-20 хиляди лева, за да ги охраняват. На другите ни мачове цените са нормални. Искам да попитам феновете на Левски свещени крави ли са, след като никой нищо не им прави. Принудени сме да плащаме безумни пари, за да ги охраняват, а те продължават да се бият помежду си и да трошат. През целия мач ме псуваха, не спряха да ме обиждат", каза още Стефанов.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още