Венци Стефанов: Опитът на Бербатов е 0,002%, останах без пари

dsport.bg

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе категоричен, че Димитър Бербатов не може да бъде промяната в българския футбол. Според него бившият нападател на Манчестър Юнайтед е голям футболист, но няма опит като ръководител. Стефанов заяви, че е останал без никакви пари, след като сметките му бяха запорирани с решение на съда.

„Виждам себе си като настоящето на българския футбол. Има стара китайска мъдрост, според която няма по-голямо наказание от това да живееш в интересни времена. Аз смятам, че търпи и е наложително да има изменение. Светът се отваря, ние се опитваме да се затваряме. Видяла жабата, че подковала коня и тя вдигнала крак. Повечето от нещата, които сме свършили аз и моите колеги, са били единствено с мисъл да дадем шанс на млади наши момчета да се изявят и да осъществят мечтите си. Дай Боже да могат да помагат и на националните отбори“, заяви в интервю пред NOVA босът на Славия.  

„Завръщането на Борислав Михайлов в БФС? Юридическите казуси не са ми силата. Само ще ви кажа един случай. Едно време като работих в авиацията питаха един генерал, защото след ТУ-154, пуснаха ТУ-134. На въпроса това крачка напред или крачка назад е за авиацията, той отвърна, че е крачка встрани. Та това е и моят отговор“, добави той.

„Трябва да се проведат няколко неща. Първото и най-наложително е да се смени формата на първенството. Ние прекопирахме нещо от една държава, която после тя сама се отказа. Говорим за белгийския вариант. Светът се отваря и ние виждаме, че настъпват промени. Не можем да се затваряме в 10-12 или 14 клуба и другия футбол в България да не ни интересува. Знам, че ще имам опоненти, които ще попитат как не ни интересуват. Да, има отбори с много пари. Има отбори като нас с нормални бюджети, които обаче дават шанс на младите и виждаме, че покълват отвътре. Нима Бургас, Търново, Монтана, Русе нямат отбори в А група“.

„Имаше ли договаряне на срещи преди, когато бяха 16 отборите. Това са хора, които само говорят и гонят личните си интереси. Не може интересите на бетинг компаниите и някакви телевизии да са над интересите на държавата, на младите хора, които трябва да имат шанс. На простия човек можеш да дадеш пари, акъл - никога”

„Има двама футболисти, личността е само една и това е Борислав Михайлов. Този другият трябва още хляб да яде и да бачка. Досега беше голям футболист“, смята Стефанов.

 „Не знам кой е ухажвал Михаил Величков с кьор софри. През 1995 година, когато бяха брокерите и избрахме Батето, бяха накупували анцузи, екипировка, чанти. Спяха в „Родина“ – два дена, три дена. Дойдоха хората, гласуваха си за промяната и готово“.

Как се печели конгрес – анцузи, хотел и кьор софра!

„Не смятам, че промяната в българския футбол може да дойде в лицето на Димитър Бербатов. За промяната е нужна добра комуникация. Не става така работата. Опитът му като ръководител е 0,002%”.

„Сигурен съм, че хората, които ще са делегати на Конгреса ще отсеят плявата от просото и ще изберат по-доброто. Не искам да разкривам кой ще е факторът, който ще се появи, защото виждам какво се случва. Аз казах на Боби мнението си за неговото връщане. Той има глава на раменете и може сам да си реши. Дали ще е Боби, или Бербатов, или Петър Петров, не е толкова важно. Важно е кого ще изберат делегатите. Важно е да не се затваря географията на българския футбол. Говоря го пет години. Още с избирането на тази система бях първият противник. Не може това нещо да съществува. Това е недоносче. Петият, шестият, осмият, деветият и десетият за какво играха? Петият и шестият за какво седмо място ще играят? Петият и шестият трябва да уговарят мачове и да паднат до седмото място. Деветият и десетият разликата в точките виждате ли колко е. С овчарски скок да скочат няма да стигнат до седмото място“.

„Без пари съм, нямам нищо. Запорираха ми сметките и какво да правя. Дано правдата да надделее. Аз съм българин и искам българите да бъдат толерирани в собствената си държава.  За съжаление, гледах баража между Ботев Враца и Септември. Предполагам, че има хора във футболния съюз, които трябва да ви кажат защо нямаше ВАР. Мен не ме допускат, защото не заслужавам или много ми работи устата“, каза още той.  

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още