Босът на Славия Венцеслав Стефанов направи поредните тежки изказвания след загубата на неговия тим от ЦСКА с 0:1. Той се държа иронично и арогантно с журналистите при някои от зададените му въпроси. Стефанов заяви, че Никола Попов е кастриран съдия, каза че Бербатов е самовлюбен човек, който не говори с никой. Също така репликира журналистите при въпроси на журналистите свързани с подобряването на инфрасктуртурата на стадионите и съобразяване на програмата с метеорологичните условия.

„Имахме своите шансове, гради, един кастриран съдия, който свиреше всичко за ЦСКА, а нищо за Славия. Чудна работа как в 16-тия кръг свири на ЦСКА (б.а Никола Попов свири дербито между Левски и ЦСКА, което бе от 13-тия кръг, но бе отложено и се игра като един от последните мачове за годината), а в 17-тия отново на ЦСКА. Аз си го обяснявам, че е съвсем съзнателно. Нямам против. Двата отбора играха при тежки условия. Аз съм доволен от това, което показаха футболистите на Славия. Бориха се. Никола Попов нека го съдят други. Има си Съдийска комисия. Ако гредите бяха голове, резултатът щеше да е друг. Важното е на такива терени съдиите да имат коректно отношение. Сигурен бях, още като видях неговото назначение ми стана ясно какъв ще бъде резултата на терена“, каза Стефанов.

Той бе попитан и за словесната война, която води с Димитър Бербатов. „Бербатов – един самовлюбен в себе си човек. Като иска да се кандидатира да се кандидатира. В Търново говори с пажовете си. Попитайте дали някой в Търново дали е разговарял с него. Навсякъде по света, когато ходя ме питат за Стоичков, не за Бербатов. На вас ви е симпатичен. А, моето момиченце. Когато Митко Бербатов каза: Да го духате, не искам да играя в България какъв маркетинг беше? Какъв маркетинг беше? Това е антимаркетинг за България. Моето отношение е такова. Григор Димитров може да говори с хората, вие разговаряли ли сте с Бербатов. С кой е говорил, бе?“, каза Стефанов.

Относно съобразяването на програмата с атмосферните условия той заяви: „Ако искате говорете с временно изпълняващия длъжността президент Мишо Касабов да назначи Минчо Празников и в зависимост от програмата да се прави програмата. Нека не търсим под вола теле. Други години също се е играло. Имало е програма на УЕФА кога трябва да завърши първенството. БФС трябва да изготви програмата по този план. Отопление на стадион знаеш ли как ще прави. С пари, не с дупе. Както виждате Славия не е получил от държавата пари нито за отопление, нито за осветление“, каза босът на Славия.

Той изрази мнение относно факта, че Славия игра с бял екип на снежен терен. „Резервният екип на Славия е черен, ЦСКА е в червено. Ако има далтонист от тях щеше да подава на другите“, допълни Стефанов.

„Първата цел пред Славия да се спасим, а другата цел е да наложи младите момчета да играят в елита“, завърши босът на Славия.

ЦСКА грабна три точки в снежна битка със Славия

Тарханов: Не ме засяга желанието на феновете, нашите конкуренти също губят

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS