Президентът на Славия Венцеслав Стефанов публикува становище в официалния сайт на „белите“ и се обърна към президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и спортно-техническата комисия към БФС, за да поиска разяснения как се оформя крайното класиране в плейофната фаза.

Вижте как се оформя класирането и как ще се определи битката за баража за Европа чрез седмото място ТУК.

Ето какво написа Венци Стефанов (без редакторска намеса):

„До

Президента на БФС

г-н Борислав Михайлов

Копие

Направление “Спортно техническо “на БФС

             СТАНОВИЩЕ НА ПФК СЛАВИЯ 1913 СОФИЯ

относно неяснотата за определяне на крайното класиране на отборите в група “А” – от седмо до десето място, в първенството на Първа лига

             Господин Президент,

             Господа от Направление “Спортно техническо”,

             Моля да обърнете внимание на следните обстоятелства:

наближава краят на държавното първенство в Първа лига и на преден план излиза начинът за определяне на крайното класиране. Както е известно отборът на Славия  в плейофната фаза участва в група “А” – за класиране от 7-о до 10-о място. От Член 4 на Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2022-2023 не става ясно кои показатели и от коя фаза на шампионата ще се вземат предвид при подреждането на отборите в посочената плейофна група “А” – от редовните 30 кръга или от  допълнителните 6 срещи  в плейофите. Защото в точка 2 на Член 4 е изрично посочено, че за класиране от 1-о до 6-о  и от 11-о до 16-о място при равен точков актив ще се имат предвид останалите показатели от редовната фаза на първенството, но за група “А” такова уточнение не се прави.

Ето защо ние настояваме крайното класиране в група “А” да се извърши по показателите, валидни и за останалите две плейофни групи – за класиране от 1-о до 6-о и от 11-о до 16-о място. Считаме за задължително БФС да прояви такава справедливост, като напомняме важността на седмото място в крайното класиране, позволяващо участие в бараж за място в европейски клубен турнир.

Венцислав СТЕФАНОВ

Президент на ПФК Славия 1913 София

31 май 2023 година“

Талант на Славия излекува контузия, „белите“ без четирима в Кърджали

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS