Венцислав Димитров: Клубът никога не е плащал 10% върху дарения (ВИДЕО)

dsport.bg

Венцислав Димитров, член на НС на Левски, отговарящ за финансите на клуба говори заедно с Наско Сираков на пресконференция относно ситуацията и бъдещото в клуба.

„Обичам да работя с цифри като финансист. Това, че има договор за управление започна да битува в общественото съзнание. Г-н Ивков обича да го нарича договор за управление, всички го наричаме така, но то не е. При такива договори въпросното дружество се вписва като член на УС. След това се вземат конкретни решения. В този договор пише, че Левски желае да направи организацията на дейността си и да развива маркетингова дейност. В него никъде не пише, че се назначават членове на УС. От края на септември Р.С. Консулт няма представител в УС на Левски. Може да предложи членове, да даде мнение за бизнес стратегия, но клубът не е задължен да се съобрази с това мнение“, заяви Венцислав Димитров.

„Не, Р.С Консулт не определя треньора“, категоричен бе финансистът.

„Преди година и половина имаше огромна дупка в бюджета, но сега я няма благодарение на спонсора и на феновете, които обичат Левски. В ГФО за миналата година ще се види, че загубата е над милион лева. Твърденията, че сме изкарали някакви милиони, не отговарят на истината. Да, винаги е имало дупка, но за последната година и половина тя бе силно намалена и усилията е ножицата да стане 0:0 и да започнем да излизаме нагоре, като включваме изплащанията на стари задължения“, каза още той.

„Не съм сигурен, че този израз е дошъл от г-н Мило Борисов. Това, което не се отчита, е, че от този договор за управление Левски е на плюс. Спонсорът излезе с информация колко пари са похарчени, близо 2 милиона. Спонсорът е дал още 7-8 милиона, като може и 9 да са, а в същото време Левски има да дава 750 хиляди лева на една от тези компании, които пари до момента още не са поискани. Не е логично да няма насрещно плащане. Все едно хората работят за Левски, а Левски да не им дава нищо. Тези фактури имат давност и ако 5 години не ги поискат – готово, влизат като печалба на клуба и загуба на компанията“, заяви Димитров.

„Факт е, че в началото договорът е бил подписан така – изключени са парите от спонсора, защото не е редно с една ръка да даваш, а с друга – да вземаш. Г-жа Гикова, главната счетоводителка, обърна внимание на г-н Ивков, че не е редно върху някои печалби да се взема данък. Това, което г-н Ивков искаше, е някои дарения да отпаднат относно добавената стойност. Там, където спонсорът носи добавена стойност, да останат. Тази компания помага с експертиза“, каза Димитров.

„Няма срок, това е фактура“, увери финансистът.

„Бяха дадени кредитни известия със задна дата, за да не се получи така, че клубът да не е плащал 10% върху дарения. Клубът никога не е плащал 10% върху дарения. Не си спомням някой да е поставял тогава някакви условия“, коментира членът на УС на Левски.

„Последната му заплата не е платена, защото падежът ѝ е на 20-и, като тогава ще му бъде платена. За всички служители на клуба е платено. Миналият януари имаше проблеми със заплатата на Мъри, но от февруари му се плаща“, завърши Венцислав Димитров.

Сираков: Спонсорът никога не се е месил в управлението на клуба и не може да го прави (ВИДЕО)

Сираков: Не съм взел нито стотинка от Левски за тези 2 години и 10 месеца (ВИДЕО)

Сираков за ''Левски на левскарите'': Това е мой проект, а не да се пъчат и да обясняват, че те са го измислили (ВИДЕО)

Сираков: Вече не съм пазител на акциите, а съм мажоритарен собственик на Левски (ВИДЕО)

Сираков: Ако Мъри иска утре да води тренировката на отбора, да заповяда (ВИДЕО)

Станимир Стоилов прие предложението за акциите на Тръст ‘’Синя България’’

Коментарно студио за ситуацията в Левски и предстоящото дерби с ЦСКА (ВИДЕО)

Сираков за Dsport: Топузаков ще води Левски срещу ЦСКА и до края на сезона

Левски тренира без четирима

В Словения: Славиша Стоянович е сред кандидатите за нов треньор на Левски

Левски благодари на Станимир Стоилов и екипа му

Някои от футболистите на Левски трогателно се сбогуваха с Мъри Стоилов

Топчо временно поема Левски

За ситуацията в Левски след сбогуването с Мъри Стоилов (ВИДЕО)

Мъри и помощниците му се сбогуваха с футболистите на Левски (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ